به چیدمان درست و استاندارد عناصر مختلف از جمله متن به کمک دستورات تحت وب ، طراحی صفحات وب می گویند.
طراحی صفحات وب به قرن 20 میلادی بر می گردد که اولین سازنده صفحه وب شخصی به نام تیم برنرزلی بود که یک صفحه وب با عناصر متن و لینک (پیوند) به ایمیل طراحی کرده بود.
تیم برنرزلی اولین سازنده صفحات وب در سال 1991 میلادی بود و نام خود را در این زمینه به ثبت رساند و از آن تاریخ به بعد نیاز به صفحات وب مورد توجه فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (IT) قرار گرفت و با به وجود آمدن سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری پیچیده طراحی صفحات وب به صورت جدی تر دنبال شد و به شکل امروزی در آمد.
در ابتدا، طراحی وب سایت فقط با یک سری تگ ها (دستورات) html توسط طراحان این حوزه انجام می شد که ساختار سادهای به وب سایتها میداد و شامل سرتیتر ، پاراگراف، و توانایی پیوند دادن به صفحات وب دیگر، با اَبَرمتن (hyperlink) بود و در مقایسه با روشهای دیگر این راه جدیدتر و متفاوتی بود که کاربران اینترنتی به راحتی میتوانستند با یک مرورگر، صفحات لینک شده را باز کنند.
با گسترش روز افزون فناوری و هنر طراحی صفحات وب ، زبان های مختلفی به وجود آمد و طراحی صفحات را آسان تر وزیباتر کرد. ابزاری مانند فلش و css و جاوا و… که همگی در جهت بهبود کیفیت صفحات و کابری آسان حرکت کردند.
در این میان فناوریهای یکپارچه سازی داده ها (Database)، همچون زبانهای برنامه نویسی سمت سرور (Server-Side Scripting) از جمله PHP، ASP.NET، CGI،ASP، JSP و استانداردهای طراحی مدرن با بهره گیری از الگوهایی مانند (CSS)، ساختار وبسایتها را بیش از پیش دگرگون ساخته و چهره ای جدید از طراحی صفحات وب را به نمایش گذاشته است.