انتخاب و ثبت دامنه

دامنه یک نام منحصر به فرد است که برای شناسایی یک وبسایت در شبکه اینترنت لازم است. و این نام به عنوان نشانی وب سایت شما قرار می گیرد.
هر نام دامنه از چند قسمت تشکیل می شود که توسط نقطه از یکدیگر جدا میشوند . مانند www.hamyaran.shop
هر دامنه شامل یک پسوند است که اصولا با توجه به فعالیت وب سایت انتخاب می شود.
نمونه ای از پسوند ها :.info , .ir ، .biz , .org , .net , .com
کاربردهای مختلف پسوندها:
COM. که پسوند تجاری می باشد، معروفترين و پر کاربرد ترين پسوند به حساب می آید. پسوند com مخفف Commercial به معنای تجاري است که متاسفانه اکثر کاربران به دلیل محبوبیت و معروفیت آن و بدون توجه به معنای اصلی از این پسوند برای هرنوع وب سایتی استفاده می کنند.
NET. مخفف Network است و اصولاً توسط موسسات ارائه دهنده خدمات اينترنتی و سایتهای اطلاع رسانی استفاده می شود.
ORG. برگرفته از Organizations و به معناي سازمان و تشكيلات‌ ميباشد که توسط مؤسسات و سازمانهاي غير دولتی (غیر انتفاعي) که بعضاً فعاليتهای غير تجاري دارند مورد استفاده قرار ميگيرد.
INFO. مخفف کلمه Information به معنای اطلاعات است و برای وب سايت های اطلاع رسانی مانند اطلاع رسانی در رشته هاي علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات وغیره مورد استفاده قرار می گیرد.
GOV. مخفف کلمه Government به معنای دولت یا دولتی می باشد و همانطور که از معنایش پیداست برای سازمانهای دولتی مورد استفاده قرار می گیرد.
EDU. مختصر کلمه Education به معنای یادگیری دانش می باشد و براي پایگاه ها و وب سایتهای آموزشی مورد استفاده قرار می گیرد.
BIZ. مختصر کلمه Business به معناي تجارت است که برای وب سایتهای تجاری به ویژه وب سایتهای تجارت الکترونیک مورد استفاده قرار می گیرد.
WEB. برای وب سایتهایی که به مباحث مرتبط به اینترنت می پردازند مورد استفاده قرار می گیرد.
NAME. این پسوند برای وب سایتهای شخصی می باشد.
INT. مخفف کلمه International و به معنای بين المللی است كه برای سازمانها و نهادهای بین المللی استفاده می شود.
برای انتخاب نام دامنه باید به این نکته توجه داشت که برای مخاطب قابل درک و قابل فهم باشد به این منظور که به خاطر کابران سپرده شود.
این امر (به خاطر سپردن نام دامنه) باعث می شود تا کاربران در هر جایی که به اینترنت دسترسی داشته باشند بتوانند به راحتی وارد وب سایت شما شوند و آن را به دوستان خود معرفی کنند ، اگر نام دامنه با سیاست و تفکر انتخاب شود با سرعت در افکار عموم جا خواهد گرفت.
نکته : نام دامنه برای شرکت ها و یا سازمانها باید نشان دهنده حوزه فعالیت شرکت یا سازمان باشد.
توصیه ای که مشاوران تبلیغاتی در حوزه تجارت الکترونیک به مدیر عاملان شرکت ها می کنند این است که حداقل یک کلمه که نشاندهنده نوع فعالیت و تجارت شرکت و یا نام تجاری شرکت میباشد در نام دامنه وب سایت شرکت قرار گیرد.
مثال: بانک شهر که از دامنه shahr-bank.ir استفاده می کند که نشاندهنده فعالیت و همچنین نام موسسه می باشد.
همچنین در انتخاب نام دامنه برای افراد معروف و مشهور از جمله خوانندگان ، بازیگران و یا وبسایت های شخصی افراد بهتر است بر اساس نام شخص انتخاب شود.
همچنین در انتخاب نام دامنه به سادگی نوشتاری کلمات انگلیسی توجه داشته باشید.
اگر در انتخاب نام دامنه از کلمات پیچیده و مشکل استفاده شود کاربران را دچار سردرگمی می کند و در زهن آنها به یاد نخواهد ماند.
مانند : mnuyrthjkio.com