آموزش php بخش دهم : ترکیب php و html ، کامنتها ، بارگزاری و اجرای فایل

در این بخش به مباحثی همچون:

– نحوه ساخت ، بارگذاري و اجراي یک فایل PHP

– چگونه از PHP و HTML در یک صفحه استفاده کنیم

– چگونه کدها را با استفاده از کامنت هاي برنامه نویسی قابل فهم تر کنیم

ابتدا یک فایل جدید php در نرم افزار Dreamweaver ایجاد کنید.php هم مانند html مبتنی بر متن ساده است بنابراین از هر ویرایشگري میتوان براي ساخت فایل php استفاده کرد. خطوط زیر را در فایل php وارد کنید و ذخیره کنید. <? print “Hello Web!”; ?> اگر نرم افزار php را روي کامپیوتر خود نصب کرده اید ، ابتدا فایل را در وب سرور خود کپی کنید و آن را از طریق browser فراخوانی کنید. و یا اینکه فایل را در یک سایت با دسترسی PHP بارگذاري نمایید و آدرس آن را در browser تایپ کنید.

پس از اجراي فایل جمله !Hello Web رو بر روي صفحه خواهید دید.در صورتیکه کدهاي خود، یعنی همان چیزي که در ادیتور تایپ یا کپی کردید را روي صفحه خروجی مشاهده کردید. این بدان معنی است که وب سرور شما فایل php رو اجرا نکرده. (یا php بر روي آن نصب نیست و یا پسوند فایل رو به درستی انتخاب نکرده اید.) خوب حالا که صفحه اول php خود را upload کرده اید کمی در آن دقت کنید.

در شروع و در اولین خط کد <? را می بینیم. در ابتدای همه کدهای php باید با همین تگ ها شروع شود. در غیر اینصورت سیستم با کدهای شما مانند کدهای html رفتار میکند و بدون هیچگونه عملیاتی همان متن کد را نمایش خواهد داد. و در انتهای دستورات نیز می بایست با علامت ?> کد ها را بست تا سرور متوجه شود دستورات php خاتمه نموده. یکی دیگر از الزامات در دستورات این است که انتهای هر دستور باید با سمیکالن ; تمام شود.

دستور Print : این دستور در واقع نمایش دهنده است و هر چیزي که به آن بدهید را بر روي صفحه نمایش می دهد. شما می توانید مقدار یک متغیر را نیز با استفاده از Print نمایش دهید. استفاده ترکیبی از کدهای PHP و HTML در یک صفحه : از آنجایی که سرور پس از پردازش دستورات php شما خروجی آنها را به صورت html به کاربر ارائه می دهد، این امکان وجود دارد که بین کدهای php از دستورات html نیز استفاده کنید. در این حالت سرور فقط بخشهایی که دستورات php می باشد را پردازش می کند.

یه نکته کلی همیشه به یادتان باشد که بهتر است دستورات را تایپ کنید و از کپی کردن خود داری نمایید ، چرا که با این کار دستورات بهتر در خاطرتان ثبت می شود و در برنامه نویسی به ذهن خود وابسته می شوید، نه کدهای آماده. برای مثال ، کدهاي زیر را در فایل php وارد نمایید و سپس برای اجرا upload کنید.

Listing 3.2 A PHP script including HTML <? print “hello world“; ?>

همانطور که مشاهده می کنید، کدهاي HTML به آسانی و بدون هیچگونه تداخلی می توانند در کنار کدهاي PHP کار کنند. در واقع سرور قبل از رسیدن به کد <? همه کدها رو html فرض کرده و دستورات داخل <? و ?> را به عنوان کد php می شناسد و بر روي آنها عملیات انجام می دهد. گذاشتن Comment در میان کدها بخش هایی می تواند وجود داشته باشد که هیچگونه پردازشی روی آنها انجام نشود و صرفا جنبه توضیحات دارد که به آنهاcomment گفته می شود. کامنت ها در واقع جملاتی هستند که برنامه نویس در میان کدها می نویسد تا توضیحی باشد بر تحلیل بهتر کدهای نوشته شده ، از این جهت که شاید بعد ها خود برنامه نویس یا برنامه نویسان دیگر بخواهند آن کد ها را تغییر دهند و اینجا است که این توضیحات برای تحلیل برنامه کمک قابل توجهی خواهد کرد. (توصیه شود همیشه از comment استفاده کنید) نحوه قراردادن commentهم به این صورت است که در ابتدای بخش توضیحات دو تا اسلش // و یا # قرار می گیرد.

مثال :

// This is a comment section یا # in ghesmat comment ast