شبکه جهانی وب یا به عبارتی Word Wide Web دنیای امروز را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده و نرام افزارها و محتوای تحت این شبکه اغلب بدون پشتیبانی تضمینی و به سرعت عرضه می شوند و از آن طرف هم کاربران این شبکه بزرگ جهانی مدام در حال یادگیری و مرور محتوای این شبکه هستند که اطلاعات زیاد باعث سردرگمی آنها نیز می شود.
در این میان در زمینه نرم افزار می توان به رشد و گسترش روز افزون نرم افزارهاي متن باز «open source» اشاره نمود. (نرم افزارهایی که می توان آنها را گسترش داد و یا تغییراتی در ساختار آنها ایجاد نمود.) متداولترین این برنامه ها، سیستم عامل یونیکس «Unix» و به طور ویژه « Linux»، می باشد. این برنامه ها، با وجود ثبات و پایداري، داراي یک مشکل بزرگ هستند و آن هم یادگیری سخت آنها می باشد. کمبود راهنمای مرجع که به زبان ساده، این نرم افزارها را به مبتدیان آموزش دهد، باعث شده است که این دسته از نرم افزارها از جایگاه واقعی خود عقب بمانند.
در این مقاله زبان PHP را با روش ساده وشیوا برای شما آموزش خواهیم داد. در این آموزش، شما دانش کافی براي شروع به کار ایجاد سایت هاي پویا «dynamic» با زبان برنامه نویسی PHP را آموزش خواهید دید.
در ابتدا تاریخچه مختصري از این زبان برنامه نویسی را برایتان شرح می دهیم:
فکر اولیه PHP در پاییز سال 1994 توسط Rasmus Lerdorf شکل گرفت . در ابتدا نگارشی از PHP در صفحه شخصی وي به کار گرفته شد تا اطلاعاتی از کسانی که روزمره او را می بینند نگاه داشته شود . اولین نگارش عمومی این زبان برنامه نویسی در اوایل سال 1995 ارائه شد و با نام ” Personal Home Page Tools ” به دنیای برنامه نویسی معرفی شد. که البته شامل پارسري بسیار ساده بود که ماکروهاي خاصی را می شناخت و نیز برخی کاربردهاي مشترك در صفحات شخصی از قبیل شمارنده ، دفتر میهمانان و برخی از ابزارهاي دیگر را به همراه داشت . پارسر در نیمه سال 95 بازنویسی شد و با نام PHP/FI ” نگارش 2 ” ارائه گردید FI . نام بسته نرم افزاري دیگري از Rasmus بود که فرم هاي داده HTML را تفسیر می کرد . پس از آن وب مسترهاي بسیاري از PHP در صفحات خود استفاده کردند . در میانه سال 96 میزان استفاده کنندگان به حدود 15 هزار سایت رسید.
این آمار در نیمه سال 97 به 50 هزار سایت گوناگون افزایش پیدا کرد . در این زمان PHP از حالت یک پروژه شخصی درآمد و توسط تیمی متخصص توسعه یافت . این گروه نگارش جدیدي از PHP را به بازار معرفی کردند و پارسر آن را مجدد بازنویسی کردند و بسیاري از مشکلات اساسی را برطرف کردند.
چرا PHP؟
جدا از اینکه PHP یک زبان متن باز «Open Source» است، دلایل دیگري براي انتخاب PHPوجود دارد.
Phpزبان ساختاری و ترکیبی بسیار شبیه به زبان C دارد. نوع داده ها و ساختار هاي PHP، به آسانی آموخته و به کار گرفته می شوند. در واقع می توان گفتPHP میداند منظور شما چه چیزی است و نوع داده هاي خود را بر اساس اطلاعات شما تغییر می دهد. نیازي به دانستن دستور خاصی براي کامپایل برنامه ندارید . برنامه شما در مرورگر اجرا می شود و لازم نیست براي شروع برنامه و نوشتن برنامه هاي کاربردي درباره PHP اطلاعات زیادي داشته باشید. PHP سرویسی از مجموعه فایلهاي کتابخانه اي C را ارائه می دهد که به آسانی درون زبان قرار گرفته و با انعطاف بسیار خوبی به آن قابلیت پاسخ دهی سریع براي تغییرات در وب سایت را می دهد. آنچه که می توانید شما با PHP انجام دهید ، با دیگر زبانها برنامه نویسی نیز قابل انجام می باشد. اما PHP برای شبکه وب و تحت وب طراحی شده است . بنابراین کارهاي مشکل و خسته کننده اي که برنامه نویسان با زبان Perl انجام می دادند ، به آسانی با PHP قابل حل و قابل انجام است. این زبان پویا وب سایت ها را قادر می سازد تا با سرعت مبهوت کننده اي گسترش یابند و این عامل یکی از دلایل عمده اي است که براي صفحات پویا و پشتیبانی پایگاه داده ها مورد استفاده قرار می گیرد. همانطور که گفته شد حدود 6 میلیون سایت در سراسر وب از PHP استفاده می کنند.