طراحی سایت واکنشگرا و تاثیر آن بر سئو
با توجه به اهمیت طراحی سایت و ارزش آن برای صاحبان کسب و کار، طراحان وب سایت ها با این مسئله مواجه هستند که یا سایتی جداگانه برای موبایل ها ، تبلتها داشته باشند و یا سایت را واکنشگرا طراحی کنند.
طراحی سایت به صورت واکنشگرا به این معنی است که سایت شما با توجه به تغییر اندازه صفحه نمایشگر دستگاهی که با آن وب سایت را باز کرده اید، واکنش نشان دهد و اندازه سایت، با تغییر اندازه صفحه نمایش نیز تغییر کند و کاربران بتوانند به راحتی صفحات مختلف را مشاهده کنند.
با وجود دستگاه های الکترونیکی با سایزهای مختلف، طراحی سایتی که بتواند به سادگی در هر دستگاهی به نمایش در آید، بسیار ضروری است. این امر باعث می شود که طیف وسیعی از کاربران اینترنت از طریق موبایل ها و تبلت ها بتوانند به راحتی به سایت شما دسترسی پیدا کنند.
پس نتیجه می گیریم که هر چند طراحی سایت با قابلیت واکنشگرا هزینه و زمان بیشتری را به دنبال دارد، اما در نهایت کاربران اینترنت و مشتریان شما از این موضوع رضایت پیدا می کنند.
امتیاز یا رنکینگ بالاتر
اگر برای انتخاب کلمات کلیدی در تیتر وب سایتتان از کلمات کلیدی محلی برای کسب و کار خود انتخاب کرده اید، طراحی سایت با قابلیت واکنشگرا باعث افزایش رنکینگ سایت شما می شود. زیرا تعداد افرادی که خارج از خانه و محل کار با گوشی موبایل و تبلت در اینترنت جستجو می کنند روز به روز درحال افزایش است. طبق تحقیقات و پژوهش های اخیر ، حدود 40% از جستجوهای اینترنتی از طریق نرم افزارهای موبایل و در حال حرکت، انجام می شوند. تمام نتایج جستجویی که از طریق موبایل ها و تبلت ها انجام می شوند، تحت تأثیر المانها و پارامترهای جغرافیایی قرار می گیرند و نتایج از فیلترهای جغرافیایی عبور کرده و در معرض دید مخاطبان قرار می گیرد. در این صورت است که گوگل نتایجی مرتبط و بهینه شده را که مناسب با جستجوی شما است، ظاهر می کنند.
خودتان را جای کاربران بگذارید. اگر شما با موبایل یا تبلبت خود وارد سایت شما شود و سایت شما به شکل مناسبی در دستگاه وی به نمایش در نیاید، او با زدن کلیک بازگشت، سایت دیگری را از میان نتایج برای بازدید انتخاب می کند و همین عدم به نمایش درآمدن مناسب طراحی سایت شما، عاملی است که روی رنکینگ سایت شما می گذارد.
محتوای جدید و بدون تکرار
اگر شما برای موبایلها و تبلت ها سایتی جداگانه طراحی کنید و همان محتوای سایت اصلی را در آن قرار دهید، در واقع شما از محتوای تکراری یا “Duplicate Content” استفاده نموده اید که این باعث نقص در امتیاز (رنکینگ) سایت می شود و در نتیجه موتورهای جستجو هر دو سایت شما را از رنکینگ خارج می کنند.
برای اینکه از این مسئله جلوگیری نمایید، شما باید در زمان طراحی سایت به فکر واکنش پذیری آن نیز باشید و سایت خود را به صورت واکنشگرا یا “Responsive” طراحی کنید؛ که در هر دستگاهی با هر اندازه صفحه نمایشی و هر مرورگری به خوبی به نمایش در آید.
سئو و بهینه سازی سایت جدا از زمان هزینه بر نیز است. اگر برای بحث واکنشگرا بودن وب سایت ، سایتی جداگانه طراحی کنیم ، باید جداگانه برای آن سئو انجام شود. پس بهتر است سایت را به صورت واکنشگرا طراحی کنیم و برای آن فقط یک بار هزینه کنیم و در مصرف منابع مالی و زمان خود اصراف نکنیم.
سایتی که به صورت واکنشگرا طراحی شده باشد، دیگر نیازی به سئو برای موبایل ها و تبلت ها به صورت جداگانه ندارد و تمام تلاش های انجام شده در بحث بهینه سازی و سئو روی سایت اصلی بر روی آن هم اعمال می گردد.
موتور جستجوگر گوگل که بیش از 90 در صد کاربران ایرانی از آن استفاده می کنند، سایت هایی با قابلیت Responsive را دوست دارد؛ شرکت گوگل با طراحی و به کارگیری الگوریتم های هوشمند، به تجربه کاربر در استفاده از یک سایت، مدت زمانی که کاربر در یک سایت سپری می کند و همچنین bounce rate آن اهمیت و امتیاز می دهد.
خلاصه مطالب فوق این است که اگر بازدیدکنندگان از سایت شما رضایت داشته باشند و برایشان تجربه خوبی از سایت خود بجای بگذارید، گوگل هم به سایت شما امتیاز بیشتر می دهد و در نتیجه شما را در بالاترین نتایج جستجوی کاربران نشان می دهد.
با توجه به فزایش چشم گیر استفاده کاربران از موبایل ها و تبلت ها بانمایشگرهای کوچک و اندازه های متفاوت، طراحی سایت واکنشگرا امری ضروریست. طراحی سایت واکنشگرا یا Responsive سبب رضایتمندی کاربران و در نتیجه افزایش امتیاز سایت در گوگل و رنکینگ سایت می شود.
امیدواریم از مطالعه این مقاله نهایت بهره را برده باشید
تهیه و تنظیم : روابط عمومی شرکت همیاران