بهینه سازی سایت با اصول علمی

بهینه ‌سازی موتور های جستجو که به انگلیسی (search engine optimization) نامیده می شود به طور مختصر می توان گفت عملیاتی است که شرکت طراحی سایت همیاران می تواند برای عملکرد بهتر در دیده شدن وب سایت یا یک صفحه ی وب در صفحه نتایج موتور های جستجوگر مانند گوگل انجام دهد.
این روش از منطقی ترین و مفید ترین و البته ارزانترین روشهای بازاریابی در فضای اینترنت است. به طور کلی در طراحی و راه اندازی سایت ،آن دسته از وب سایت هایی که دارای بیشترین تکرار در صفحه ی نتایج موتور های جستجو باشند، تعداد بازدیدکننده ی بیشتری نسبت به سایر رقبای خود بدست می‌آورند.
به طور مثال یکی از مهمترین روشهای بدست آوردن کاربران جدید برای شرکت های طراحی سایت بین تمامی روشهای اینترنتی همین روش موتور های جستجو و به خصوص گوگل می باشد، و این هم به این دلیل است که بیشتر کاربران اینترنتی ایرانی از گوگل استفاده می کنند.

بهینه سازی و انواع آن

در اصول طراحی سایت حرفه ای بین طراحان وب (حرفه ای و با تجربه) استاندارد SEO به دو دسته جداگانه تقسیم می شود:
On Page SEO : که مربوط به لینک های درون متن و محتوای سایت می شود و این کار باعث افزایش ترافیک ورودی سایت می شود.
Off Page SEO : که مربوط به لینک های خارجی سایت می شود، چه لینکهایی که ما به دیگر سایتها می دهیم و چه لینکهایی که از صفحات سایت ما در دیگر سایتها قرار می گیرد.

تاریخچه سئو و بهینه سازی در جهان

دانش و علم بهینه سازی در دهه 1990 توسط طراحان وب سایت و رئسای وب سایت های بزرگ پس از طراحی وب سایت شروع شد، در ابتدا همه وب مسترها می بایست همه صفحات خود را در فضای اینترنت و موتورهای جستجو ثبت می کردند تا صفحات آنها در نتایج جستجو به نمایش گذاشته می شد. اما امروزه با رشد وگسترش روشها و الگوریتم های بهینه سازی در ایندکس شدن صفحات وب سایتهای مختلف، طراحی سایت و پرتال نسبت به گذشته قوی تر و حرفه ای تر شده است.

ضرورت پیاده سازی الگوریتم های بهینه سازی بر روی وب سایتها

هر مدیری که به دنبال دیده شدن شرکت خود در فضای مجازی است در قدم اول می بایست وب سایت شرکت خود را که ویترین مجازی شرکت به حساب می آید برای موتور های جستجوبهینه سازی کند. فراموش نکنیم که هدف از طراحی و راه اندازی یک وب سایت جلب بیشتر کاربران اینترنتی می باشد.
تحقیقات نشان داده است که بسیاری از کابران اینترنتی برای پیداکردن کالا و محصول مورد نیاز خود از طریق موتور های جستجو ی اقدام می کنند. اگر شرکت شما در نظر دارد جهت پیشرفت و گسترش فعالیت های خود در فضای مجازی وب سایتی را طراحی و راه اندازی کند، توصیه همیاران این است که بهینه سازی و رتبه خوب در موتورهای جستجوگر را نیز مد نظر قرار دهد.
چند روش معمول در بهینه سازی

1- الویت بندی و شاخص گذاری

موتور های جستجوی بزرگ و مطرح مانند Yahoo! ،Bing ،Google ، MSN از خزنده ها برای پیداکردن صفحات برای نتایج منطقی و عادلانه سایت جستجوی الگوریتمی استفاده می کنند. آن دسته از صفحاتی که از داخل دیگر صفحات ایندکس شده توسط موتور های جستجو لینک شده اند نیازی به ارسال موتور جستجو نداشته و از طریق الگوریتم های همان جستجوگر ها بصورت خودکار پیدا می شوند. اما بعضی از موتور های جستجو ازجمله Yahoo سرویس پولی ارسال را راه اندازی می کنند که استفاده از خزنده ها را هم بصورت مجموعه ای از پلانها و قیمت ها و همچنین بصورت سیستم بها به ازاء هر کلیک، اجرا می کند.این برنامه ها معمولا قرارگیری در بانک اطلاعاتی موتور جستجو را ضمانت می کنند اما در قبال رتبه ای مشخص برای صفحه در لیست نتایج جستجو ضمانتی نمی کنند.دو فهرست اصلی اینترنتی یعنی Yahoo Directory و Open Directory Project، هردو نیاز به ارسال دستی و بررسی انسانی دارند. اما بعضی از روشهای بهینه سازی سایت برای موتورهاى جستجو رزرو شدنی نیستند و شما نمى توانید براى سایت خود رتبه اى بخرید، در اینجا شما باید رتبه ها را بدست آورید و به طور مداوم براى حفظ این رتبه ها باید تلاش کنید. به طور مثال یکی از این روشها این است که گوگل ابزاری به نام Google Webmaster Tools ارائه کرده است که در آن شما می توانید نقشه سایت خود را توسط خوراک XML ایجاد کنید و بصورت رایگان برای آن ارسال کنید تا از پیدا شدن تمام صفحات حتی صفحاتی که بصورت خودکار از طریق دنبال کردن پیوند ها پیدا نمی شوند، اطمینان پیدا کنید. خزنده هایی که توسط موتورهای جستجو تولید می شوند می توانند به عوامل مختلفی در هنگام خزیدن در سایتها توجه کنند و همین باعث هوشمندی آنها می شود تا تمامی صفحات ایندکس نشوند. به طور مثال فاصله یک صفحه از ریشه سایت می تواند عاملی در پیدا شدن یا عدم آن توسط خزنده های موتور های جستجو باشد. امروزه شرکتهای مطرحی در دنیا هستند که به بررسی و اجرای بهینه سازی وبسایت (SEO) برای شرکتهای مختلف در سراسر دنیا مشغول هستند.

2-landing page

اصولا landing Page به صفحه ای گفته میشود که کاربر بدون هیچگونه جستجو در سایت ، محتوای مورد نظر خود را پیدا می کند ، به عبارتی توجه کاربر را به محتوای مورد نظر خود که او به خاطر آن محتوا وارد سایت شما شده را جلب کنید .
از دیگر عوامل و فاکتورهای مهم در زمینه بهینه سازی مشخص نمودن صفحات landing page است.

3-جلوگیری و توقف از اجرای خزنده ها در بعضی صفحات و محتوای سایت

طراحان شرکت همیاران برای جلوگیری از نتایج ناخواسته در شاخص های جستجو عنکبوتهایی را توسط فایل استاندارد robots.txt که در فهرست اصلی دامنه ذخیره می شود، می سازد که فهرست ها و صفحات خاصی را از (Crawl ) خزیدن موتورهای جستجو جلوگیری می کند.

4- در انتخاب کلید واژه ها باید دقت کرد…!

انتخاب کلید واژه های زیاد و نامناسب که ارتباطی با محتوای سایت ندارد نه تنها تاثیر مثبتی در روند افزایش رتبه ندارد، بلکه باعث کاهش رتبه در موتورهای جستجو نیز می شود. انتخاب یک کلید واژه مناسب از فاکتورهای اساسی و مهم در این زمینه به حساب می آید که می بایست توسط مدیران و صاحب نظران انجام شود.