فضای میزبانی هاست چیست

فضای میزبانی هاست چیست

فضای میزبانی هاست چیستفضای میزبانی یا وب هاستینگ به مفهوم ایجاد فضایی است که فایل‌های وب سایت یا وبلاگ روی آن قرار می گیرد.

اصولا طراحان وب سایت ابتدا پروژه را به صورت لوکال (محلی) روی کامپیوتر شخصی طراحی می کنند و بعد از اتمام طراحی سایت تمامی فایل ها را روی سرور بارگذاری میکنند.

بعد از طراحی وب سایت و تکمیل آن به صورت محلی روی کامپیوتر شخصی لازم است وب سایت روی فضای میزبانی اصلی قرار گیرد تا وب سایت در دسترس کاربران قرار گیرد.

وب سایت متشکل از مجموعه فایلهای مختلف مانند تصاویر، متون و فایلهای برنامه‌نویسی شده و دیگر اسناد مربوطه می باشد که با هدفی مشخص به شکلی ساختار یافته با هم مرتبط و پیوند خورده اند. هر کاربری که امکانات لازم از جمله نرم افزار های مرورگر اینترنت را داشته باشد، امکان بازدید از این وبگاه را دارد. برای اینکه همه کاربران و از هر نقطه از دنیا بتوانند وب سایت را مشاهده کنند ، لاز م است تا فایلها در کامپیوتری ذخیره شوند که بطور مداوم به اینترنت پرسرعت متصل است به این کامپیوترها «سرویس دهنده» یا «سرور» می‌گویند.

سرورها امکانات دیگری نیز دارند که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • جوابگوی درخواست های بالا در یک لحظه

در صورتی که تعداد زیادی بازدیدکننده بطور همزمان به سایت مراجعه کنند سرور باید امکان پاسخگویی به همه این درخواست هارا داشته باشد. بنابر این تنها یک کامپیوتر قدرتمند با مشخصات فنی بالا از لحاظ قطعات سخت افزاری می تواند این بار را بر دوش بکشد.

  • قابلیت پردازش انوع زبان های برنامه‌نویسی و دارا بودن انواع نرم افزار.

نرم‌افزارهای مورد نیاز برای مدیریت بخشهای مختلف سایت و پست الکترونیک و دیگر بخش ها را در اختیار مدیران وب سایتها قرار دهد.

هر کامپیوتری می‌تواند نقش یک سرور را بازی کند اما از آنجا که هزینه‌های مورد نیاز برای فراهم کردن تجهیزات و نرم‌افزارهای لازم یا نیروی پشتیبانی برای مدیران وب سایت ها به صرفه نخواهد بود لذا شرکتهایی این خدمات را ارائه می دهند و با فراهم آوردن لوازم کار در سطح وسیع بخشی از فضای هارد دیسک سرورهای خود را به صورت اجاره‌ای در اختیار مدیران وب سایتها قرار می‌دهند. به شرکت‌هایی که خدمات میزبانی وب یا هاستینگ ارائه می دهند در اصطلاح میزبان می‌گویند.

سرویسهای میزبانی وب بر اساس نرم افزار هایی که روی آنها نصب شده و نوع سیستم‌عاملی که بر روی سرورها نصب می‌باشد دسته بندی می‌شوند. مانند هاست لینوکسی و هاست ویندوزی

ویژگی‌ها سرویس های میزبانی

محدودیت در انتقال داده ، حجم دیسک ، محدودیت در تعداد دامنه های قابل ثبت ، نوع دیتابیس از ویژگی های اصلی سرویس های میزبانی می باشد.

خدمات میزبانی وب هاستینگ

خدمات میزبانی وب می توان به چند دسته مختلف تقسیم بندی کرد.

میزبانی وب اشتراکی

این نوع سرویس برای کاربران مقرون بصرفه تر است و معمولاً شرکت‌های ارائه دهنده خدمات وب اشتراکی یک سرور را بین مشتریان خود توسط کنترپنل تقسیم‌بندی می‌کنند، که به این خدمات میزبانی وب اشتراکی گفته می‌شود.

لینوکس

منظور از خدمات هاست لینوکس همان سرور با سیستم عامل لینوکس است. سرورهای لینوکسی از محبوبت بیشتری نصبت به سرورهای ویندوزی برخوردار هستند که از جمله عوامل آن اپن سورس و رایگان بودن این سیستم عامل است. سرور هاست لینوکس بیشتر برای زبان PHP به همراه بانک اطلاعتی MySql استفاده می شود. معمولاً برای هاست لینوکس از کنترل‌پنل‌هایی به نام سی‌پنل، دایرکت ادمین، پلسک و کلوکزواستفاده می‌شود.

ویندوز

منظور از خدمات ویندوز همان سرور با سیستم عامل ویندوز است. سرور ویندوز قابلیت پشتیبانی از زبان‌های ASP و ASP.NET و بانک اطلاعاتی MSSQL را دارد. لازم به ذکر است هاست‌های ویندوز به دلیل نیاز به خرید لایسنس ویندوز سرور از شرکت نرم افزاری ماکروسافت هزینه به مراتب بیشتری نسبت به هاست لینوکس دارند. معمولاً برای سرورهای ویندوز از کنترل‌پنل‌های پلسک، هلم، وب سایت پنل و هاستینگ کنترولر استفاده می‌شود.

هاست رایگان (فضای رایگان)

در این میان وب سایت هایی وجود دارند که با ارائه خدمات میزبانی وب به صورت رایگان از مشتری خود می خواهند که تبلیغات مورد نظر آنها را در وب سایت خود قرار دهد و از این طریق هزینه‌های رایانه سرور را تأمین می‌کنند.

نماینده فروش

اصولا نماینده فروش خدمات میزبانی وب که آن را ریسلر (reseller) نیز می نامند این اجازه را به مشترکین می‌دهد که خود آنها به عنوان فروشنده خدمات میزبانی فعالیت کنند و به کسب درآمد از این طریق بپردازند.

مشتریان اصلی با خرید فضای مورد نیاز ، تقسیم آن به واحد های کوچکتر و در نهایت فروش آن به چند کاربر به صورت اشتراکی از طریق کنتر پنل این کار را انجام می دهند.